Tłumy w galeriach handlowych, u nich pustka. Krakowscy restauratorzy borykają się z locdownem. Czy mogą liczyć na pomoc? Czy udało im się przetrwać? O problemach branży rozmawiamy z Przemysławem Husem, właścicielem kilku lokali gastronomicznych w Krakowie.
- Restauratorzy są na skraju wytrzymałości. Wielu już zbankrutowało, zwolnili lokale, wyprzedają wyposażenie - mówi Przemysław Hus, który prowadzi kilka lokali w centrum Starego Miasta w Krakowie. Z powodu epidemii koronawirusa rząd już po raz kolejny zamknął restauracje i puby.
Lockdown to śmierć branży restauracyjnej
Jak restauratorzy przetrwali pierwszy lockdown? Czy udało się odrobić straty w wakacje? Czy dostali jakąś pomoc w czasie drugiego zamknięcia branży w listopadzie, w okresie, kiedy mogli liczyć na większe zyski? Przemysław Hus nie kryje rozgoryczenia. Zobacz naszą rozmowę.