piątek, 28 czerwca 2019 13:31

Piwowarownia, czyli nowe spojrzenie na złoty trunek

Autor Mirosław Haładyj
Piwowarownia, czyli nowe spojrzenie na złoty trunek

Dla smakosza nie ulega wątpliwości, że prawdziwe piwo powinno być produkowane z pasją i użyciem naturalnych składników. Tylko takie połączenie gwarantuje najwyższą jakość i niebanalne wrażenia smakowe, czyli wszystko to, co możemy odnaleźć w złotym trunku oferowanym w Piwowarowni.

Historia właściciela browaru, pana Łukasza Gustkiewicza, to dowód, że w jego przypadku mamy do czynienia z prawdziwym entuzjastą i wielbicielem piwa.

– 25 lat pracowałem w korporacji zajmując się takimi sprawami jak informatyka, administracja. Powoli zaczęło mnie to nużyć i męczyć. Szukałem jakieś alternatywy, a ponieważ warzyłem piwa w domu pomyślałem, że można z tego zrobić coś fajnego i zarabiać na tym pieniądze. Po trzech latach warzenia piwa w domu postanowiłem spróbować swoich sił na rynku browarów rzemieślniczych. Po roku stwierdziłem, że trzeba z czegoś zrezygnować, albo z browaru, albo z pracy zawodowej na etacie, bo dwóch rzeczy na raz nie da się robić. Wybrałem piwowarstwo.

To, co cechuje Piwowarownie, to niebanalne podejście do piwnego tematu i odwaga w eksperymentowaniu o czym świadczą kompozycje smakowe oferowane przez browar.

– Robimy też piwa bardzo ciekawe, absolutnie nietuzinkowe, czego przykładem mogą być piwa warzone z dodatkiem tytoniu fajkowego, kawy, pomidorów, czy kiszonych ogórków. Tego typu ciekawostek mamy znacznie więcej w naszej ofercie – mówi pan Łukasz.

Kraków - najnowsze informacje

Rozrywka