środa, 18 sierpnia 2021 14:04

Gdzie sprawdzą się kotleciarki elektryczne i dlaczego warto w nie zainwestować?

Autor Artykuł sponsorowany
Gdzie sprawdzą się kotleciarki elektryczne i dlaczego warto w nie zainwestować?

Kotlet schabowy to bez wątpienia jedno z ulubionych dań Polaków. Lokale gastronomiczne z kuchnią domową cieszą się niemałym zainteresowaniem konsumentów, a schab to jedna z częściej kupowanych partii mięsa w sklepach mięsnych. Może w twoim sklepie znajduje się dział mięsny lub prowadzisz lokal gastronomiczny, który serwuje tradycyjnego schabowego? W takim razie sprawdź, jakie korzyści zapewni ci kotleciarka!

Dlaczego warto zainwestować w kotleciarki elektryczne?

Jako właściciel restauracji lub sklepu mięsnego prawdopodobnie wiesz, że czas w takich miejscach bywa na wagę złota. Kiedy zamówienia się piętrzą, kolejka przy stoisku mięsnym się wydłuża, a chętnych na steki lub schabowe przybywa, wówczas elektryczne kotleciarki mogą okazać się prawdziwym wybawieniem.

Oto co zyskasz, dzięki temu innowacyjnemu rządzeniu:

  • Czas — elektryczna kotleciarka znacznie szybciej poradzi sobie z tłuczeniem mięsa, niż miałby to zrobić człowiek. Tym samym znacznie przyspieszysz proces przygotowywania dania i obsługi klienta.
  • Ciszę — tradycyjne tłuczenie schabu generuje uciążliwy hałas, który nierzadko przedostaje się na salę z gośćmi. Zakłócanie spokoju gości nie jest z pewnością pożądanym aspektem restauracji.

Jak działa kotleciarka?

Jak właściwie działa kotleciarka i co sprawia, że jest funkcjonalnym urządzeniem, które doskonale przygotowuje mięso do dalszej obróbki? Przede wszystkim nacina i zmiękcza je, co znacząco wpływa na ostateczny smak potrawy. Ponadto mięso jest maksymalnie rozciągane, a to sprawia, że po podaniu jest miękkie.

Tradycyjne rozbijanie mięsa uzależnione jest od siły człowieka, który podjął się zadania. Tym samym, jeśli mięso jest za grube i zbyt żylaste, ostateczny efekt może nie być zadowalający. Tymczasem kotleciarki elektryczne bez problemu poradzą sobie z porcją o grubości nawet 20 milimetrów, dokładnie go rozbijając.

Na co zwrócić uwagę, kupując kotleciarkę?

Jak przy każdym urządzeniu elektrycznym, z którego będziesz korzystał ty lub twoi pracownicy, na pierwszym miejscu należy postawić bezpieczeństwo użytkowników. W związku z tym koniecznie zwróć uwagę na to, by otwór wlotowy w urządzeniu umieszczony był jak najwyżej. Dzięki temu zyskasz pewność, że pracownik nie zetknie się z nożami, umieszczonymi na wałkach, które się obracają. Takie rozwiązanie ma jeszcze jedną zaletę. Im wyżej umieszczony wylot, tym więcej miejsca pod nim. To świetne rozwiązanie, by ustawić pod urządzeniem dowolne naczynie na rozbite już mięso. W ten sposób oszczędzisz czas pracowników, którzy będą mogli zająć się w danej chwili kolejnym etapem przygotowania dania lub obsługą klienta.

Kolejnym, niemniej ważnym aspektem jest utrzymanie urządzenia w czystości. W końcu zajmujesz się żywieniem innych, higiena gra tu więc kluczową rolę. Ważne, by kształt kotleciarki był możliwie jak najprostszy, wykonany z wypolerowanej stali nierdzewnej. Wszystko to zminimalizuje ryzyko osadzania się brudu, a ty w łatwy i szybki sposób oczyścisz urządzenie.

Kotleciarki elektryczne — funkcjonalne rozwiązanie

Kotleciarki elektryczne to funkcjonalne urządzenie, które z pewnością docenią właściciele restauracji, sal bankietowych, sklepów mięsnych hoteli oraz pensjonatów. Tak naprawdę sprzęt ten dobre rozwiązanie w każdej placówce żywienia zbiorowego.

Zdecydowanie poprawi sprawność wydawania posiłków, skróci czas ich przygotowywania, a przy ladzie z mięsem zmniejszy kolejki oczekujących klientów. Koniecznie zatem sprawdź, jakie możliwości daje kotleciarka i wykorzystaj potencjał urządzenia w swoim biznesie!

Finanse i Gospodarka

Finanse i Gospodarka - najnowsze informacje