środa, 8 maja 2024 22:05, aktualizacja 7 miesięcy temu

Browar Pilsweizer wprowadza na rynek piwa w krachlach

Autor Artykuł sponsorowany
Browar Pilsweizer wprowadza na rynek piwa w krachlach

Browar Pilsweizer wprowadza na rynek linię „piw góralskich” w krachlach (grube brązowe butelki, z kabłąkowym zamknięciem i porcelanowym korkiem). W takich luksusowych opakowaniach browar będzie na razie sprzedawał trzy swoje piwa – zarówno pojedynczo, jak i w specjalnym potrójnym opakowaniu prezentowych z designem opartym na motywach górskich.

Piwa będą promowane w internecie, punktach sprzedaży i mediach lokalnych w Małopolsce i na Podkarpaciu.

- Myśleliśmy o wprowadzeniu na rynek piwa w krachli już od lat, tak więc cieszę się, że w końcu nam się to udało. Grube brązowe butelki z zamykaniem jak za dawnych czasów, kiedy jeszcze powszechnie nie stosowało się kapsli koronkowych. To duże wydarzenie dla naszego browaru, bo trzeba wiedzieć, że do takiej szklanej butelki swoje piwo lał do tej pory tylko jeden browar w Polsce, my teraz jesteśmy drugim – mówi Andrej Chovanec, Dyrektor Marketingu i Członek Zarządu oraz współwłaściciel Browaru Pilsweizer.

Do kupienia w krachlach będą trzy piwa z oferty Browaru Pilsweizer, wszystkie niefiltrowane:

1. Góralskie Pils - 12 Blg; 5,3% alkoholu.

2. Góralskie Miód Malina - 14 Blg; 5,3% alkoholu.

3. Góralskie Krzepkie - 14 Blg 6% alkoholu.

- Wchodzimy na rynek z luksusowym opakowaniem, w którym sprzedawać będziemy trzy gatunki piwa niefiltrowanego. Etykietą i nazwą nawiązujemy do klimatów górskich, jak również wykorzystujemy też naszą zastrzeżoną nazwę „Góralskie”.  Chcemy podkreślać w komunikacji, że jest to piwo z gór od Legendarnego Małopolskiego Browaru, żeby się wyraźnie odróżnić od quasi-browarów, które na etykietach wypisują często różne informacje niekoniecznie mające oparcie w faktach, a turyści się w tym wszystkim gubią. Tymczasem Browar Pilsweizer to jedyny regionalny browar w Małopolsce, który nieprzerwanie produkuje piwo od początków XIX wieku w Beskidzie, w górach Grybowskich i ten fakt chcemy promować także wśród turystów odwiedzających nasz region. Pierwsze reakcje z rynku na nasze piwa w krachlach i na ten nowy design opakowań są bardzo pozytywne, zarówno od sprzedawców, jak i od klientów końcowych. Tak więc liczymy na to, że w 2024 to będzie jeden z hitów naszego browaru – dodaje Andrej Chovanec,

Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka.

W 2005 r. Browar Grybów w Siołkowej został kupiony przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy, podobnie jak ponad 100 lat temu Paschek, zajęli się jego rozwojem po latach problemów finansowych.

Więcej na: www.pilsvar.pl oraz www.pilsweizer.com

Gotowanie - najnowsze informacje

Rozrywka