poniedziałek, 1 lipca 2024 14:12

Szwedzka sieć otwiera restaurację przy Zakopiańskiej. Będą specjalne promocje

Autor Artykuł sponsorowany
Szwedzka sieć otwiera restaurację przy Zakopiańskiej. Będą specjalne promocje

Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers w środę, 3 lipca o godzinie 10:00, otworzy 25. restaurację w Polsce, a drugą w Krakowie Nowy lokal przy ul. Zakopiańskiej 70 B zaprosi gości do spróbowania burgerów MAX’a, które cieszą się dużą popularnością wśród Polaków.

Dla zmotoryzowanych i gości lokalu

Nowa restauracja, powstała przy ul. Zakopiańskiej, przy trasie wyjazdowej z Krakowa. Jej atutem będą przedłużone godziny otwarcia. Dobry posiłek zjemy tam od 6 rano, aż do 3 w nocy. Rano można wpaść na cos pysznego z oferty śniadaniowej i dobra kawę, a dla kierowców będzie szybka opcja drive-thru, co sprawi, że lokal będzie idealnym miejscem na posiłek podczas podróży. W restauracji znajdzie się miejsce dla 93 gości, a latem dodatkowo 33 miejsca na tarasie.  Pomyslano też o rodzinach. W lokalu będą specjalne krzesełka, kolorowanki i kredki dla najmłodszych. Dla tych, którzy przyjadą na rowerach, będzie 16 miejsc do zaparkowania tych jednośladów.

Zielone menu nie tylko dla wegetarian  

W menu restauracji goście znajdą szeroki wybór dań, która będzie można dostosować do swoich preferencji. Będą m.in. burgery z roślinnym Plant Beef, serem halloumi, a nawet  takie, które zamiast w bułce Frisco podawane są w liściach sałaty.

Szczególną uwagę warto zwrócić na obszerne, roślinne menu Supreme Green, czyli burgery z trzema roślinnymi proteinami: Crispy Supreme (na bazie grochu), Real Green (na bazie fasoli mung), Plant Beef, czy też serem halloumi oraz nuggetsy – Crispy Green Nuggets (również na bazie grochu). W sumie w menu MAX bedzie aż 10 bezmięsnych urozmaiconych propozycji.

Bogate zielone menu nie tylko pomaga w codziennej dbałości o planetę, ale także wyróżnia MAX Premium Burgers na tle konkurencji. Co więcej, burgery nie zawierające czerwonego mięsa stanowią niemal 40% całkowitej sprzedaży w pierwszej krakowskiej restauracji MAX Premium Burgers przy ul. Nowohuckiej 54.

Specjalne oferty i sezonowe nowości

Markowa restauracja zaprasza na słynnego Burgera Rywala, dostępnego w trzech wariantach: z wołowiną i bekonem, wegetariańskim Plant Beef i Crispy Chicken. Składniki, takie jak smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwona cebula, sałata i sos kreolski, podane w autorskiej bułce Frisco, idealnie uzupełni sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ. Burger Rywala jest jednym z największych i najbardziej premium burgerów w ofercie MAX’a. Jest duży i sycący, niezależnie od wybieranej wersji.

W menu krakowskiej restauracji nie zabraknie również sezonowych nowości, takich jak letnie Shake’i Premium (Salted Caramel & Popcorn oraz Green Apple & Poppin’ Candy) oraz sałatki (Green Kale Caesar Salad i Sesame & Ginger Salad).

MAX Premium Burgers z tradycjami

Historia MAX Premium Burgers sięga 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson otworzyli pierwszy lokal w Szwecji. Dzięki pasji i energii, sieć stała się rozpoznawalną marką w całej Szwecji, co umożliwiło ekspansję do innych krajów, w tym Polski, która stała się jednym z wiodących rynków. Polscy goście pokochali sieć za pyszne, wysokiej jakości burgery oraz niebanalne podejście do działań na rzecz klimatu i środowiska. MAX Premium Burgers jest jedyną siecią typu fast food z tak szeroką ofertą tzw. „zielonego menu” i jako jedyna w Polsce oznacza każdą pozycję w menu wartościami CO2, informującymi o emisji dwutlenku węgla przy produkcji. Jest również jedyną europejską marką nagrodzoną przez ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.

Oficjalne otwarcie otwarcie nowego lokalu odbędzie sie 3 lipca 2024 r., godz. 10:00. Lokal powstał przy ul. Zakopiańskiej 70 B, przy skrzyżowaniu z ulicą Armatury. Obok są duże centra handlowe, a nieco dalej Sanktuaria Jana Pawła II i Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach.

Kraków - najnowsze informacje

Rozrywka