czwartek, 18 marca 2021 11:27

Delivery Week - trwa Festiwal Dostaw w Krakowie!

Autor Marzena Gitler
Delivery Week - trwa Festiwal Dostaw w Krakowie!

W Krakowie w 15 restauracjach trwa Delivery Week. Festiwal Dostaw zgromadził w mieście królów Polski blisko 2500 gości.

Na https://deliveryweek.pl/ można zamawiać 2-daniowe autorskie menu w festiwalowej cenie 39 zł. Nowością tegorocznej edycji Festiwalu są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week - za menu zapłacimy jedyne 59 zł. Sprawdźcie, jakich dań możecie spróbować w trakcie trwania tego wydarzenia i które krakowskie restauracje biorą w nim udział.

Na ratunek krakowskim restauracjom

Na fali ogromnego sukcesu pierwszej edycji Delivery Week organizatorzy postanowili po raz kolejny wyjść z inicjatywą i wesprzeć niezależną scenę restauracyjną w krytycznym dla niej momencie. - Koronawirus ponownie zaszachował całą branżę gastronomiczną. Z dnia na dzień obudziliśmy się w nowej i trudnej do zaakceptowania rzeczywistości. Dla niezależnych, rodzinnych przedsiębiorstw to niebywale dramatyczny czas, ważą się ich losy. Po przełożeniu jesiennej edycji Restaurant Week wszystkie nasze moce postanowiliśmy wykorzystać, by pomóc restauracjom. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! - mówią organizatorzy Festiwalu Paweł Światczyński i Maciek Żakowski.

Misją Festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej, a zamówienia na wynos lub z odbiorem to jedyne, co może pomóc restauracjom przetrwać.

Albertina Restaurant & Wine

Podano do domu w Krakowie!

W Krakowie do wydarzenia dołączyło 15 restauracji w tym m.in. Albertina Restaurant & Wine, Corleone, Hilo Bistro &Bar, Modern Resto Bar czy Pizzeria Trzy Papryczki. W ramach Delivery Week w specjalnej cenie 39 zł można zamówić dwudaniowe domowe doświadczenie restauracyjne.  Co znalazło się wśród propozycji? Dania inspirowane są kuchniami całego świata. W Corleone zjemy francuską zupę cebulową z grzankami i serem pecorino, w Edo Fusion Asian Cuisine czeka na nas Yaki Soba, czyli makaron gryczany z kurczakiem, jajkiem, boczniakami i sosem sojowym, a w Kazimir Restaurant Bar spróbujemy pieczonego dorsza, z gołąbkiem z kapusty włoskiej z soczewicą i sosem kaparowym.

Modern Resto Bar

Nowością tegorocznej edycji Festiwalu są restauracje uczestniczące w Fine Dining Week -  za wyjątkowe, dwudaniowe doświadczenie zapłacimy jedyne 59 zł. Do wyboru są dania wegetariańskie, wegańskie, rybne, a także menu mięsne.  Wzorem poprzedniej edycji, zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej - do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne. Na stronie https://deliveryweek.pl/ wybiera się i opłaca liczbę zestawów festiwalowych oraz termin i godzinę dostawy (między 12.00 a 21.30).

Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Nowy Spichlerz

Higiena to podstawa

Bezpieczeństwo gości jest priorytetem. Dlatego proces przygotowania i dostawy dań poddany został ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Według zaleceń, jedzenie ma być przygotowywane w maskach i rękawiczkach, strefy dostaw nie mogą się przenikać, a dostawcy muszą dezynfekować ręce i pojazdy. Odbiór własny lub dostawa odbywają się bezkontaktowo.

Rezerwacje: https://deliveryweek.pl/

Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk

Termin Festiwalu: 17 listopada do odwołania

Pizzeria Trzy Papryczki

Kraków - najnowsze informacje

Rozrywka