poniedziałek, 4 lipca 2022 14:02

Paluszki serowe – obowiązkowa przekąska na letniego grilla

Autor Artykuł sponsorowany
Paluszki serowe – obowiązkowa przekąska na letniego grilla

Paluszki serowe to urozmaicenie każdej imprezy. Świetnie sprawdzają się podczas domówek, imprez w rodzinnym gronie, a także letniego grilla za znajomymi. Z czym podawać je bliskim i jakie paluszki serowe najbardziej Wam polecamy? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie poniżej!

Jakie paluszki serowe zaserwować swoim gościom?

Najlepsze – w naszej subiektywnej opinii - paluszki serowe, jakie możecie zaserwować swoim gościom znajdziecie w ofercie marki Galicia. Galiciato rzemieślnicza piekarnia, która ma w swojej ofercie niezwykle kruche, pełne smaku i aromatu, wypiekane na prawdziwym pszennym zakwasie serowe Paluchy Kapitańskie o smaku pysznego sera Gouda. Co ciekawe, paluchy te mogą z powodzeniem wcinać także wegetarianie. W ich składzie znajdziecie wysokiej jakości masło, najlepszą mąkę, sól morską oraz ser żółty. Jesteśmy pewni, że już po pierwszym kęsie zakochacie się w smaku tych paluszków serowych.

Z czym podawać paluszki serowe Galicia?

·         Guacamole z paluszkami serowymi

Guacamole, czyli coś dla fanów awokado, to nasza pierwsza propozycja. Pyszne, orzeźwiające guacamole świetnie komponuje się z kruchymi paluchami z oferty Galicia. Do jego przygotowania potrzebujecie jedynie jedno dojrzałe awokado, czosnek, sok z limonki oraz sól i garść świeżej kolendry. Wykonanie guacamole jest banalnie proste. Wystarczy, że rozgnieciecie jedno awokado widelcem i dodacie do niego 2 łyżki soku z cytryny oraz starty na tarce czosnek. Pomieszajcie wszystko razem, przyprawcie do smaku solą i posypcie kolendrą. Tak przygotowane, serwujcie swoim gościom w towarzystwie paluszków serowych. Niebo w gębie – to połączenie skradnie Wasze podniebienia.

·         Tzatziki, czyli dip w greckim stylu

Co powiecie na wspomnienie greckich wakacji zamknięte na talerzu? Dla wszystkich fanów greckiej kuchni mamy cudowną widomość. Tzatziki to dip, który świetnie pasuje nie tylko do pity, ale także do paluchów serowych Galicia. Aby je przygotować potrzebujecie 2 duże ogórki gruntowe lub jeden spory ogórek szklarniowy. Potrzebne będą Wam także: ocet winny, jogurt grecki, dobra oliwa, czosnek, koperek oraz sól i pieprz. Najlepiej postawić na te świeżo mielone (będą bardziej wyraziste). Przygotowanie dipu typu Tzatziki jest banalnie proste. Ścieracie na tarce ogórka i dodajecie do niego ocet winny. Odstawiacie to na około kwadrans. W międzyczasie obieracie ząbek czosnku i przeciskacie go przez praskę. Do czosnku dodajecie łyżkę oliwy z oliwek i mieszacie. Następnie dodajecie do oliwy oraz czosnku jogurt grecki, a po 15 minutach odciśnięte z nadmiaru wody ogórki. Ostatni krok to przyprawy. Spróbujcie swojego Tzatziki i w razie potrzeby dodajcie sól oraz pieprz. Gwarantujemy, że Tzatziki w połączeniu z paluszkami serowymi to smak, który Was zachwyci.

·        Paluszki serowe z dipem dla leniwych

Nasza ostatnia propozycja to dip na bazie gotowych składników, które musicie jedynie ze sobą pomieszać. Do jego przygotowania potrzebujecie około 100 gramów jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, musztardy i ketchupu oraz jeden ząbek czosnku, sól i pieprz. Wszystko razem łączycie i dokładnie mieszacie. Doprawiacie solą, pieprzem, a na wierzch ścieracie czosnek. Ten sos jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, a w połączeniu z paluszkami serowymi od marki Galiciasmakuje wybornie.

Która z naszych propozycji podania paluszków serowych najbardziej przypadła Wam do gustu?

Gotowanie - najnowsze informacje

Rozrywka