wtorek, 3 grudnia 2019 14:17

Owocowo i witaminowo. Uczniowie z Antolki wzięli udział w warsztatach kulinarnych

Autor Mirosław Haładyj
Owocowo i witaminowo. Uczniowie z Antolki wzięli udział w warsztatach kulinarnych

W Szkole Podstawowej w Antolce w ramach realizacji "Programu dla szkół" odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie wykonywali sałatki i szaszłyki owocowe oraz sałatkę jarzynową.

W zajęciach udział wzięli wszyscy uczniowie klas I-V. Mali kucharze, podzieleni na grupy, mieli za zadanie wykonać kolorowe, pełne witamin owocowe desery.

Jedynie klasa IV wybrała sobie za zadanie zrobienie sałatki jarzynowej, z czym doskonale sobie poradziła.

Warsztaty poprzedzone były pokazem różnorodnych owoców i warzyw oraz pogadanką na temat ich wartości odżywczych, estetyki oraz higieny wykonywania i spożywania owocowo - warzywnych smakołyków.

Na zakończenie zajęć każda grupa zaprezentowała swoje kulinarne dzieła, które ze smakiem zostały zdegustowane.

Fot. i inf.: SP Antolka

Miechów - najnowsze informacje