16 wystawców produktów regionalnych, 10 kół gospodyń wiejskich z potrawami regionalnymi, konkurs na najsmaczniejszy produkt, quiz o Małopolsce, występy zespołów: Moje Siedlisko, Echo Twojej Okolicy, nauczycieli ze Szkoły Muzycznej I Stopnia w Tuchowie. Całość zwieńczą koncerty zespołów: Hyde Park Cover Band i Totentanz - tak będzie wyglądał dzisiejszy Małopolski Festiwal Smaku w Tuchowie.
Chłodnik z moreli z agrestem i malinami z małdrzykami drożdżowymi, kurki z cukinią w śmietanie z grzankami, kugiel galicyjski z żeberkami czy kapusta duszona z jabłkami, koprem i skwarkami. Będzie też kiełbasa tuchowska i Tuk Tuchowski. To tylko niektóre przysmaki czekające na uczestników Małopolskiego Festiwalu Smaku w Tuchowie.
Szefem festiwalowej kuchni będzie Andrzej Polan, kucharz i restaurator. Wtórować mu będą członkinie kół gospodyń wiejskich i lokalni producenci, którzy wystawią swoje stoiska z małopolskimi przysmakami.
- Zobacz też: Wraca najbardziej smakowity festiwal w Małopolsce. "Mamy wilczy apetyt na wspólne spotkania"
Co podbije serca i kubki smakowe Małopolan? Przekonamy się już wkrótce.
Program:
13:00 – 13:15 – Otwarcie Małopolskiego Festiwalu Smaku
13:15 – Konkurs na najsmaczniejszy produkt
13:15 – 14:15 – Pokaz gotowania Andrzeja Polana (I)
14:15-14:35 – Zespół Śpiewaczy Moje Siedlisko
14:35 – 15:10 – Ogłoszenie wyników konkursu na najsmaczniejszy produkt oraz wręczenie nagród
15:10 – 15:30 – Zespół Echo Twojej Okolicy z Karwodrzy
15:30 – 16:30 – Pokaz Gotowania Andrzeja Polana (II)
16:30 – 16:50 – Występ nauczycieli ze Szkoły Muzycznej I Stopnia w Tuchowie
16:50 – 17:30 – Quiz wiedzy o Małopolsce – na scenie
17:30 – 18:30 – Pokaz gotowania Andrzeja Polana (III)
19:00 – 20:00 – Koncert zespołu Hyde Park Cover Band
20:00- 21:00 – Koncert zespołu Totentanz
fot. ilustracyjne/UMWM